|

Hulluus-skrokumentti, osa 8: Haagan toimintatalo

Minä en siis koskaan ole aloittanut kuntoutumispolkua Haagan toimintatalolla vaan aloitin Paloheinässä vastaavasti kylläkin Niemikotisäätiöllä. Vastaavana ohjaajana koko Paloheinän aikani toimi Tarja Alvesalo, joka nyt vastaa Haagassa kolmoskerroksesta. Tarja kertoi aikoinaan haastattelussa, että hän on Suomen kivoimmassa työssä. Se myös heijastuu Tarjan ympärille, eli osa Paloheinän viehätystä oli Tarjan omintakeinen ja super-energinen energisoiva ote asioihin. Muutenkin tykkäsin Paloheinässä olosta tosi paljon. En kuitenkaan jäänyt kaipaamaan sitä valtavaa haljennutta vetoisaa näyteikkunaa, jonka edessä otettiin töitä hallintaan ja oleiltiin päivät pitkät. Joten toisin kuin ainakin osa porukasta olin iloinen kun Haagassa tilat olivat astetta paria paremmat ja päästiin sinne. Jonkun aikaa olin kolmannessa, ja sitten ryhmätoiminnassa kaivattiin siivoojaa ja työtä tarjottiin minulle.

Siitä asti olen ollut päivätoiminnan kävijä. Käyn nykyisin osan aikaa ryhmissä: luova kirjoittaminen, lehtiryhmä ja kävelyryhmä. Osan ajasta teen töitä tai istun uudessa Helppi-tukipisteessä yhtenä kolmesta kokemusohjaajasta/vertsikasta. Nekin on töitä tietysti tavallaan.

Olennainen syy varmasti päiväkeskuksen valintaani on se matala kynnys, joka oli alussa töihin keskittyminen ja nykyisin jokin ehkä muu tekijä, miksi tämä on paikkana minulle helpoin. Asiat muuttuvat vuosien varrella. Nykyisin viihtyvyyttä lisää sekin, että osa porukasta ja loputkin ohjaajat on tulleet tutuiksi. Muuten? Kivaa tekemistä, retkiä jotka saavat nostamaan ahterinsa sohvasta, matkoja jopa, erilaisia muitakin sisältöjä kuin ne viikottaiset, harrastustoimintaa ja ulkoilua, joskus patikointia, mukavat ruokailuhetket ja sekin, että kaikki on konfliktivapaata ja hyvää tunnelmaa odotetaan kaikilta, niin ohjaajilta kuin meiltä palvelunkäyttäjiltäkin, ja muunmuassa vaikutusmahdollisuudet toimintaan ovat hyvät. Kuulostaako siltä kuin en osaisi oikein sanoa, mikä Haagassa on niin hyvää? En osaakaan. Luulen, että olen vetänyt koko homman itselleni vaistolla enkä millään muulla. Mutta kaikki luettelemanikin on totta.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *