VERnetti

Vernetti ry. on mielenterveyspalvelujen käyttäjien ja mielenterveystyöstä kiinnostuneiden vuonna 2005 perustama yhdistys, joka rekisteröitiin 2006. Vernetin nimi viittaa vertaistukeen ja internetiin. Vernetti kuuluu vuodesta 2011 jäsenyhdistyksenä Mielenterveyden Keskusliittoon MTKL:ään. Vernettiä johtaa jäsenistä muodostettu hallitus, jossa toimimalla on tilaisuus perehtyä yhdistystoimintaan. 

Yhdistyksen tarkoituksena on mahdollistaa jäsenten omaan aktiivisuuteen ja vertaistukeen perustuvaa harrastus- ja virkistystoimintaa ja aktivoida jäseniä, tarjota virikkeitä ja ehkäistä syrjäytymistä. 

Toiminta

Vernetti järjestää retkiä pääkaupunkiseudulla, esim. käyntejä museoihin, mm. äskettäin tehtiin mielenkiintoinen retki Espoon automuseoon ja suunnitellaan retkiä mm. Hyvinkään rautatiemuseoon ja Hvitträskiin ja joskus käydään pitemmälläkin, mm. eräinä vuosina on järjestetty risteily Tukholmaan ja nyt suunnitellaan Tallinnan risteilyä. 

Eräinä vuosina on järjestetty Kotorannan leiri. Lisäksi järjestetään diskoiltoja ja juhlia, mm. ystävänpäivän juhla, grillijuhlia, pikkujoulu ym. sekä käydään katsomassa elokuvia ja jääkiekko-otteluita, voidaanpa myös käydä yleisönä TV-ohjelmissa. Joinakin vuosina järjestetään keväinen grillijuhla ravintolapäivä-konseptin puitteissa, jolloin se on avoinna suurelle yleisölle. 

Vernetin jäsenmaksu on tällä hetkellä (2017, sama edelleen 2024) vuodessa henkilöjäseniltä 10 € ja yhteisö- ja kannatusjäseniltä 50 €. Jäsenmaksun voi maksaa joko käteisellä tai alla mainitulle tilille merkitsemällä viitteeksi nimensä ja yhteystiedot. 

Vernetin arvot ovat avoimuus, luottamus, yhteistyö, positiivinen elämänasenne sekä yksilön kunnioittaminen. 

Vernetti toimii Niemikotisäätiön Haagan toimintatalon tiloissa:

  • Vanha Viertotie 22C, 00350 Helsinki
  • puhelin 050 593 1551
  • vernetti@niemikoti.fi
  • kotisivut: vernetti.niemikoti.fi
  • pankkiyhteys: Danske Bank IBAN FI 07 8000 1002 0112 20. 

Me-sivustolla alettiin julkaista 13.5.2024 lähtien Haagan toimintatalon oman julkaisun, Haagan Haikun, kirjoituksia, kuvia ja taidetta. Koska Haikua on julkaistu monta vuotta, haluamme nostaa ajattomia kirjoituksia myös vanhoista lehdistä. Tämä artikkeli on julkaistu alunperin vuoden 2017 Haikussa ja sen sisältö on tarvittavilta osin muokattu niin, että kaikki annetut tiedot pitävät edelleen paikkansa.

Kaikki Haiku-artikkelit >
Kaikki Haiku-lehdet >

Nautinnollisia lukuhetkiä!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *