| |

Montes Mirum

Gartin planeetta on monikulttuurinen maailma, jossa on erilaisia lajeja, jotka kaikki elävät harmoniassa. Planeetan kaunein kohde on Montes Mirum, horisontin poikki ulottuva vuorijono. Ihmiset ovat asuneet sen laaksossa vuosisatoja, ja sen kauneus on inspiroinut useita sukupolvia tarinoita, lauluja ja taidetta.

Abundantia-joki on koko Xorin  – laakson elinvoima. Se on peräisin Montes Mirumin lumihuippuisista vuorista, joista virtaa vettä jokiin jotka halkovat muun Gartin alueen. Joka vuosi keväällä Montes Mirumin lumen sulaminen täyttää Abundantian kristallinkirkkaalla vedellä, joka on täynnä kaloja ja muita vesieliöitä.

Kayla on kotoisin Xorin kylästä, pienestä eristäytyneestä asutuksesta Gartin planeetalla, Xorin laaksossa. Kayla ei ole koskaan nähnyt paljoakaan ulkomaailmasta, ja hän on kasvanut kuullessaan tarinoita Montes Mirumista, myyttisestä vuoristoketjusta kylänsä ulkopuolella. Hän on aina halunnut tutkia ja nähdä, mitä hänen kylänsä ulkopuolella on, mutta hänen perheensä esti häntä, koska heidän mielestään oli liian vaarallista mennä yksin.

Eräänä päivänä Kaylan äiti tuo hänelle salaperäisen kartan, jonka muukalainen jätti hänelle. Kayla on utelias ja seuraa karttaa kohti Montes Mirumia.

Matkallaan Kayla kulkee puutarhamaisen  maaston läpi, joka on täynnä outoja hahmoja ja olentoja sekä jatkuvasti muuttuvia maisemia. Hän tapaa myös uusia ystäviä, jotka auttavat häntä löytämään rohkeutta jatkaa matkaa Xor laakson halki.

Lopulta, muutaman päivän matkan jälkeen, Kayla saavuttaa Montes Mirumin ylängöt ja on hämmästynyt sen kauneudesta. Kylälaakso ja sen takkatulien savu näkyy kaukana etelässä ja näkymä täyttää hänen sydämensä ilolla ja tyytyväisyydellä –  tunne joka saa hänet jatkamaan eteenpäin.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *