Valoa asunnossa

Kuten moni meistä tietää, Niemikotisäätiö tarjoaa useankinlaista asumiskuntoutusta. Itselleni niistä tutuin on Jälleenvuokrauksen asunnoissa majailu. Olen onnekas siinä mielessä, että olen saanut asua Niemikotisäätiön Jälleenvuokrauksen yksiössä tai kaksiossa kohta 20 vuotta. Kuviooni kuuluvat asukkaan luo tehtävät kotikäynnit Jälleenvuokrauksen työntekijöiden taholta, mikä tapahtuu nykyään n. kerran vuodessa tai jos on joku kiireellisempi asia tai ongelma, niin silloin on tultu katsomaan tilannetta hyvinkin nopealla aikataululla. 

Tällainen tapaus osui kohdalleni vähän sen jälkeen, kun olin muuttanut nykyiseen kotiini, Jälleenvuokrauksen yksiöön Meilahdessa. Olin saanut muuton aikana perheeltäni apua esim lamppujen kytkemisessä kattoon. 

Mietin kuitenkin, että siinä kohtaa oli tullut virhe, liittymäkohdasta näkyvät johdot olivat tulkintani mukaan syy siihen, että kattovalo välkkyi. 

Luokseni oli sitten saapumassa eräs miespuolinen ohjaaja tilannetta selvittämään. Kuitenkin hän totesi lampunjohtojen olevan ihan ok kiinni. 

Mietin kovin, mistä moinen johtuisi? 

Sitten lamppu syttyi – päässäni. Jospa kuitenkin koittaisi perinteisellä tyylillä, eli poistaisi vain polttimon (ent. hehkulamppu) kattolampun varjostimesta, ja vaihtaisi sen uuteen? 

Osa minusta, käteni, vierailun rohkaisemana sitten kiersi lampun irti ja vaihtoi sen uuteen. Ja niin lamppu syttyi! 

Ja oli taas valoa asunnossa. 

Teksti Sanna. 

Me-sivustolla alettiin julkaista 13.5.2024 lähtien Haagan toimintatalon oman julkaisun, Haagan Haikun, kirjoituksia, kuvia ja taidetta. Koska Haikua on julkaistu monta vuotta, haluamme nostaa ajattomia kirjoituksia myös vanhoista lehdistä.
Kaikki Haiku-artikkelit >
Kaikki Haiku-lehdet >

Nautinnollisia lukuhetkiä!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *