Me.niemikoti.fi on viestintäkanava Niemikotisäätiön palvelujen käyttäjille. Me-sivuston toimittajatiimiin kuuluu kokemusasiantuntijoita ja säätiön henkilökuntaa.

Kerromme täällä tapahtumista, uutisista, kursseista ja koulutuksista. Voit myös itse lähettää tiedon tapahtumasta, uutisen tai vaikkapa ajatuksesi, mietelauseen tai runon lukijapalstallemme. Julkaisemme kirjoitukset moderoinnin jälkeen.

Koronasta johtuen Niemikotisäätiön työ- ja toimintayksiköt ovat tällä hetkellä suljettuja. Informoimme täällä ja Niemikotisäätiön sivustolla tilannepäivitykset. Koronarajoitusten aikanakin yksiköissä on saatavissa monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin. Ota tarvittaessa yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Kokemusasiantuntijoiden kirjoittajatyöpajassa hassuteltiin ja hulluteltiin

Ei sääntöjä, ei järkeä. Saa hassutella ja hullutella. Kukaan ei tee hyvää tekstiä vain heittämällä.

Viidennen vuosikurssin kokemusasiantuntijaopiskelijat saivat nauttia yleisen kirjallisuustieteen FM, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, kustannustoimittaja, vapaa kirjoittaja ja esiintyvä runoilija Jenni Hurmerinnan pitämästä kirjoittajatyöpajasta 11.6.2020.

Opimme, että kirjoittaminen on valitsemista. Yhteen tarinaan ei koskaan mahdu kaikkea. Valitsemme tietyt kohtaukset, kuten elokuvassa. Yhtä tärkeää kirjoittamisessa on se, mitä jätetään sanomatta, kuin se mitä sanotaan. Mieli tekee tulkintoja. Tulkinnat voivat vääristyä. Opettele ymmärtämään miltä sinusta tuntuu. Ja miksi. Opettele tekemään oikeita kysymyksiä. Jos piilottaa tunteensa niin silloin niitä ei oikein ymmärräkään.

Muisti on kirjoittavan ihmisen tärkein aisti. Ei ole olemassa mitään absoluuttista totuutta. Muisti on valikoiva, se perustuu meidän tunteillemme ja ajatuksillemme. Myös se, mitä emme muista, kertoo meistä paljon. Elämä koostuu loputtomasta määrästä erilaisia muistoja.

Voisimme kokemusasiantuntijakoulutuksen yhteydessä puhua enemmänkin oman tarinan jakamisesta kuin sen esittämisestä tai kertomisesta. Voisimme enemminkin näyttää kuin selittää. Valita tietyt olennaiset konkreettiset hetket joista kerromme. Jokainen päivä on harjoitus jossa voimme olla hyvällä tavalla sekopäitä tai eksyä miellyttävästi eli olla joustavia ja avoimia muutoksille. Kaikki ei aina mene niin kuin olemme suunnitelleet mutta sieltä ”väärän” tien varrelta voi löytyä jotakin kaunista ja kiinnostavaa.

Kolmen tunnin työpaja oli tunnelmaltaan lämmin, turvallinen ja luova. Työpajan tarkoituksena oli tarjota kurssilaisille välineitä oman tarinan kirjoittamiseen ja auttaa löytämään oma tapa hahmottaa ja kertoa tarinansa. Näitä tarinoita viidennen vuosikurssin kokemusasiantuntijat saavat halutessaan jakaa kokemusasiantuntijaleirillä joka pidetään Iitin Kesäharjussa 8.-9.10. Leirille kutsutaan taas tuttuun tapaan mukaan kaikki kokemusasiantuntijakoulutuksen käyneet vertaiset ja ammattilaiset. Lähetämme leirikirjeen elokuun alussa.

Löydä oma arvosi. Se on sinussa itsessäsi eikä sitä voi kukaan ottaa pois.

Kaunista kesää.

-Minna, ohjaaja, kokemusasiantuntijakouluttaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös