Tietokone aktiiviseen elämään

Tietokone olisi kiva ja tarpeellinen. Voisiko Tukilinja tässä hankinnassa auttaa rahallisesti? Tässä Raunon tarina mitä kaikkia vaiheita oli koneen hankkimisessa. 

Ensimmäisenä pikkuisen lomakkeiden täyttämistä Tukilinjalle. Tarvitaan todistus sairau-desta ( esim. lääkärinlausunto), todistus tuloista (verotuspäätös) sekä asiantuntijan suositus tietokoneen käyttötarpeesta. Lomakkeet skannattiin ohjaajan avustamana sähköiseen järjestelmään. 

Päätöksen odottelua… 

…päätös tuli kuukausien päästä . Kun päätös oli saatu, alkoi pähkäily mikä kone . Tässä Rauno turvautui niemikotisäätiön Mieli töihin yksikköön ja heidän asiantuntemukseen. Tukilinja on määrittänyt hankinnan raamit seuraavasti: hankinta Gigantista ja korvauksen suuruus maksimissaan 470,-. Jos hankit kalliimman, niin maksat erotuksen itse. Mieli töistä -yksikön ohjaaja Mikko antaa suosituksen perusteluineen. 

Kauppaan

Varmistimme Haagassa etukäteen, että Itiksen Gigantissa em. laitteita on. Tukilinjan paperinen päätös ja henkilöllisyystodistus täytyi olla mukana. Rauno maksoi muutaman kympin omasta pussista ja kannettava tietsikka kainaloon ja kohti Pasilaa Mieli töihin -yksikköä jossa se laitettiin toimintakuntoon. 

”Autoin Raunoa ottamaan käyttöön hänen uuden läppärinsä. Tietokoneiden käyttöönotto on vuosien saatossa tehty yhä hankalammaksi, joten autan mielelläni muita ihmisiä tietoteknisissä aiheissa. Uuden tietokoneen käynnistyksessä Windows tykkää kysyä asetuksista, millä ei ole mitään merkitystä ja saattaa joskus hidastaa tietokonetta. Tämän takia on hyvä, että lukee tarkasti kaiken käyttöjärjestelmän asennuksen aikana. 

Tietokoneen asennuksessa ei ollut ongelmia. Asensimme Windows-käyttöjärjestelmän, kaikki siihen liittyvät päivitykset ja muutamia tärkeitä ohjelmia, kuten Teams ja LibreOffice. Tietokone oli suorituskyvyltään keskitasoa vahvempi, joka teki asennusprosessista nopean. Muokkasimme myös työkalupalkkia hieman mukavammaksi, jotta tärkeät ohjelmat löytyvät helposti. Autan mielelläni Raunoa jatkossakin läppärin opetteluun liittyvissä asioissa.

Mieli Töihin -valmennuksen pienryhmäopetukseen voi myös hakeutua koronarajoitusten hellittäessä.” 

Samu Mieli Töihin -yksiköstä
Kuvassa Mieli Töihin -valmennusyksikön tiimi. Mieli Töihin toimii vanhalla paloasemalla osoitteessa Maistraatinkatu 6. Kuva on otettu jutun ajankohtana eli koronavuonna 2021.

Nettiyhteys

Raunon taloyhtiössä (Heka) sisältyy huoneistokohtainen laajakaista vuokraan. Sata meganen parempi yhteys maksaa 0,98 euroa / kuukausi ja Rauno otti sen. Meni noin viikko ja modeemi oli saapunut pos-tiin. 

Koneen käyttöönotto

Nettipiuha koneseen ja modeemi seinään. Kone käyntiin ja sehän pelaa! Mieli töihin -yksikkö oli laittanut kaikki valmiiksi eli ylimääräinen digijumppa jäi vähemmälle.

Me-sivustolla alettiin julkaista 13.5.2024 lähtien Haagan toimintatalon oman julkaisun, Haagan Haikun, kirjoituksia, kuvia ja taidetta. Koska Haikua on julkaistu monta vuotta, haluamme nostaa ajattomia kirjoituksia myös vanhoista lehdistä.
Kaikki Haiku-artikkelit >
Kaikki Haiku-lehdet >

Nautinnollisia lukuhetkiä!

Kuvassa iloinen uuden tietokoneen omistaja Rauno

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *