Villa Borgis -tarina

Se oli kylmä talvinen päivä. Riisutut omenapuut näyttivät kauniilta. Katsoin Villa Borgis -taloa ensimmäistä kertaa. Pylväät etupihalla hämmästyttivät minua. Myöhemmin kuulin, että rakennus oli ollut aikaisemmin Amerikan suurlähetystön omistuksessa.

Eteisessä vastaani tuli reipas nainen. Hän oli Hilpi. Iloisesti hän esitteli minulle taloa. Kiinnitin huomioni heti siihen, että talossa oli runsaasti värejä. Pidin siitä. Oli keltaisia tyynyjä, värikkäitä verhoja ja taidetta eri muodoissa., esm. itse tehtyjä hevospatsaita.

Keittiössä ilahduin suuresti, koska n. 20 tuolia oli maalattu jokainen eri väriseksi. Niinpä aloitin Villa Borgiksessa asiakkaana seuraavana päivänä. Talossa oli paljon tehtävää päivisin. Teimme käsitöitä. Maalasimme, kir-joitimme, musisoimme. Kesällä oli mahtavaa tehdä ulkotöitä. Hilpi sai meidät toimimaan uskomattomalla energiallaan.

Ikävöin niitä päiviä Villa Borgiksessa. Olin talossa 3 vuotta. Mielestäni Hilpi oli ehdottomasti talon sydän. Kiitos sinulle nöyrästi, Hilpi. Ja toivon kaikkea hyvää, minne ikinä matkasi johtaakin. Tulen aina muistamaan värikkäät hetket Villa Borgiksessa. 

Terveisin Villa Borgis -Fani Maija 

Me-sivustolla alettiin julkaista 13.5.2024 lähtien Haagan toimintatalon oman julkaisun, Haagan Haikun, kirjoituksia, kuvia ja taidetta. Koska Haikua on julkaistu monta vuotta, haluamme nostaa ajattomia kirjoituksia myös vanhoista lehdistä.
Kaikki Haiku-artikkelit >
Kaikki Haiku-lehdet >

Nautinnollisia lukuhetkiä!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *