Me.niemikoti.fi on viestintäkanava Niemikotisäätiön palvelujen käyttäjille. Me-sivuston toimittajatiimiin kuuluu kokemusasiantuntijoita ja säätiön henkilökuntaa.

Kerromme täällä tapahtumista, uutisista, kursseista ja koulutuksista. Voit myös itse lähettää tiedon tapahtumasta, uutisen tai vaikkapa ajatuksesi, mietelauseen tai runon lukijapalstallemme. Julkaisemme kirjoitukset moderoinnin jälkeen.

Koronasta johtuen Niemikotisäätiön työ- ja toimintayksiköt ovat tällä hetkellä suljettuja. Informoimme täällä ja Niemikotisäätiön sivustolla tilannepäivitykset. Koronarajoitusten aikanakin yksiköissä on saatavissa monipuolisesti tukea sekä puhelimitse että etä- ja lähitapaamisinakin. Ota tarvittaessa yhteyttä omaan ohjaajaasi tai yksikköösi. Palvelut ovat sinua varten myös etänä.

Villa Borgiksen etäryhmäläisten taidenäyttely

Toimintakeskus Villa Borgiksen etäryhmäläisten kuvataidetöistä on koottu verkkotaidenäyttely. Etäryhmä käynnistyi sosionomiopiskelija Riikka Riipisen harjoitustyönä joulukuussa ja on toiminut siitä asti kaksi kertaa viikossa. Riikka on sittemmin valmistunut ja työskentelee ohjaajana Tinasepän asumiskuntoutusyksikössä. Borgiksen ohjaajat Ulla ja Virve ovat jatkaneet etäryhmän ohjaajina.

Ryhmän osallistujat ovat kaikki naisia ja näyttelytöitä yhdistävä teema onkin naiseus, jota on ryhmässä kevättalven mittaan lähestytty mm. tutustumalla Kalevalan naishahmoihin ja tekemällä niistä omia nykyaikaan ja omaan elämään siirrettyjä tulkintoja. Jos kalevalaiset naiset ovat ennen vanhaan jääneet miessankareiden varjoon, niin nykytulkinnat nostavat heidät –  ainot, marjatat, louhet ja lemminkäisen äidit – voimanaisiksi ja sankareiksi ja aikamoisiksi selviytyjiksi. Inspiraatiota ryhmän kuvataidetöihin on etsitty myös kuvataiteesta ja runoista. Tekniikat ja välineet ovat pitkälti määräytyneet sen mukaan, mitä kunkin kotoa on löytynyt, mutta onpa toimintakeskuksesta myös postitettu välineitä niitä tarvitseville.

Viikon toinen etäryhmä on osan talvesta ollut Virven ja hänen opiskelutoverinsa Hanna-Marin ohjaama Kohtaamistaiteen ryhmä. Tällä kertaa tämä moniaistinen ja yllätyksellinen taidetyöskentely toteutettiin etäyhteydellä, mutta Kohtaamistaiteen ryhmäkokonaisuuksia on luvassa Villa Borgiksessa  paikan päällä kun koronatilanne sen sallii.

Ryhmäläiset ovat kokeneet etäkokoontumiset tärkeäksi voimavaraksi korona-aikana ja on huomattu, miten etäyhteyden välitykselläkin luovuus on puhjennut kukkaan. Taide tekee hyvää.

Klikkaa teos auki näkymään isolla ja kokonaan – tunteita ja ajatuksia herättävää näyttelynautintoa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös