Kirjoituskilpailun voittajadiplomin kuva
| | |

Kirjoituskilpailun voitti Hanna Kauhanen

Niemikotisäätiön vuoden 2022 kirjoituskilpailun voitti Hanna Kauhanen vaikuttavalla kirjoituksellaan, joka alkaa “Minä asetan rajani”. Kirjoituskilpailun aihe oli “Turvallisuus” ja käsittelytapa ja kirjoitustyyli vapaa. Hannan kirjoitus on luettavissa alla.

Tuomaristoon kuului 7 jäsentä, joista 2 kokemusasiantuntijaa ja 4 Niemikotisäätiön yksiköiden viestintävastaavaa ja yksi säätiön hallinnon edustaja. Tuomarit antoivat mielestään 3 parasta kirjoitusta järjestyksessä perusteluineen. Voitto määräytyi pisteytyksen mukaan, ensimmäinen sai viisi pistettä, toinen kolme ja kolmas yhden pisteen. Vaikka taiteellisen työn arvioiminen paremmuusjärjestykseen on vaikeaa – ellei mahdotonta – tällä kertaa tuomaristo oli harvinaisen yksimielinen. Peräti viisi tuomaria arvioi Hannan kirjoituksen parhaaksi, se sai yhteensä 26 pistettä. Seuraavat 4 sijaa olivat hyvin tasaväkiset 13 pisteestä lähtien.

 Tuomariston perustelut Hanna Kauhasen kirjoituksesta: 

“Selkeästi kirjoitettu kuvaus, miten turva rakentuu kirjoittajan näkökulmasta. Erinomainen teksti, hienosti sanoitettu.” 
“Runo on taitavasti kirjoitettu ja se herättää mielikuvia turvallisesta ympäristöstä, jota hän kuvailee hyvin. Hyvä luontoyhteys.” 
“Tuo hienolla tavalla esiin sen, että turvan voi löytää myös omasta sisimmästään.” 
“Siitä sai jotenkin itsekin voimaa ja turvallisuuden tunnetta, mikä on mielestäni loistojuttu, kun aihe on Turvallisuus. Voisin lukea sen moneen kertaan ja laittaa lompakkoon kulkemaan mukana.” 
“Kaunis runo, sisältää viisaita sanoja ja oivallisen ajatuksen mielipiteiden hyväksymisestä. Luonto luo turvaa.” 
“Tarinan vahvuus nousee hyvistä luontoon liittyvistä mielikuvista!” 

Tuomaristoon kuuluivat: Marko Hanni, Sanna-Mari Ikävalko, Heikki Krook, Ari Kuusela, Suvi Niskanen, Nita Siikaoja ja Satu Toivonen

Voittaja sai palkinnoksi 100 euron S-ryhmän lahjakortin.

Onnea voittajalle ja lämmin kiitos kaikille osallistuneille – mahtavia tekstejä ja niitä julkaistaan tulevan vuoden aikana me-sivuilla!

Minä asetan rajani, 
kirkkaalla valon kärjellä 
piirrän ympyrän suojakseni. 

Luon maailmani sieluni viisaudesta. 
Hyväksyn mielipiteet, 
mutta en anna niiden asettua 
sydämeeni. 

Jalkani juurrutan männyn lailla, 
selkä suorana seison tukenani. 

Hengitykseni viritän meren aaltojen tahtiin. 

Näin minä luon turvani. 

kirjoituskilpailu22diplomi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *