|

Tuotteiden uusiokäyttökö ympäristöteko?

Vanhojen tavaroiden uusiokäyttö on opettavainen harrastus. Kädentaitojen opetteluun sopii hyvin pienimuotoinen nikkarointi tai vaikka korjausompelu. Mahdollisuuksia oman luovuuden toteuttamiseen on lähes rajattomasti.

Vanhoista rikkinäisistä vaatteis-ta voi ommella uusia tuotteita ja vanhoista huonekaluista saa entisöimällä parempia kuin uudet. Huomion arvoista on että kierrättäminen ja uusiokäyttö vaikuttaa luontoon. Vanhojen tavaroiden korjaaminen ja tuunaaminen on yksi keino vähentää luontoon kohdistuvaa rasitusta. 

1940-luvulla elettiin Euroopassa ja myös Suomessa aikaa, jolloin kaikesta oli pulaa. Silloin ei ollut mahdollista ostaa kaikkea uutena ja ihmiset oppivat hyödyntämään vanhaa. Muistan erään isoäitini minulle kertoman tarinan tilanteesta joka tapahtui jatkosodan päättymisen jälkeen. Isoäidilläni oli silloin ompeluliike ja asiakkaaksi tuli nuori aviopari. Heillä oli mukanaan miehen sodassa käyttämä sarkamantteli, jonka hän oli saanut sodan päättymisen jälkeen pitää itsellään. Tuosta manttelista tehtiin vaimolle hame ja jakku. Tällaisia tarinoita on paljon juuri pula-ajalta, jolloin oli pakko hyödyntää kaikkea saatavilla olevaa tavaraa uusiokäyttöön. 

Uusiokäyttö on myös harrastuksena kehittävä ja tärkeitä kädentaitoja oppiessa saa mielihyvää säästäen luontoa ja omaa kukkaroaan. 

Me-sivustolla julkaistaan Haagan toimintatalon oman julkaisun, Haagan Haikun, kirjoituksia, kuvia ja taidetta. Koska Haikua on julkaistu monta vuotta, haluamme nostaa ajattomia kirjoituksia myös vanhoista lehdistä.
Kaikki Haiku-artikkelit me-sivustolla>
Kaikki Haiku-lehdet niemikoti.fi-sivustolla>

Nautinnollisia lukuhetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *