| |

Paljon uutta, paljon lunta

Uusi vuosi koitti ja kohdallani puhaltelivat tosiaankin uudet tuulet. Olen nyt saanut aloittaa kokemusasiantuntijan tehtävät täällä Niemikotisäätiön Haagan Toimintatalolla. Paljon on uutta ihmeteltävää ja paljon uutta opittavaa, vaikka ihmiset ja paikka ovat entuudestaan tuttuja. Näen tämän talon meiningit nyt ihan uudessa valossa; mitä kaikkea tehdään, jotta ihmiset voivat täällä käydä ja toimia. Olen aiemmin ollut talossa palvelunkäyttäjän osassa. Lisäksi olen toiminut vertaisohjaajana sekä kokemusasiantuntijana, joista molempiin löytyi hyvää koulutusta talon puitteista. 

Haagan toimintatalolla käyminen on kohdallani aiemmin ollut sisällöltään puhelinvaihteen hoitamista sekä keittiö/toimitilahuoltoa. Nyt olen perehtynyt myös alihankintatöihin ja nehän ovat meditatiivisia – käsien tekemisen kautta mieli rentoutuu ja tekeminen kohtaa tunteen siinä, missä aiemmin tekemäni toimitilahuolto moppaa samalla sielun synkkyyksiä kuin Toimintatalon lattioita. Juuri tämä on se, mikä mielestäni toimii; tehdään oikeita asioita, omien taipumusten ja kiinnostuksen mukaan. Eikä tämä jää vain “talon sisäiseksi” touhuksi, esim. ruuvien prikotus on tärkeää työtä, jota ilman olisi moni peltikaton rakentaja pulassa. 

Aiemmin tällä viikolla talvinen ilma ja keli tuli yllättäen tänne eteläisempään Suomeenkin. Pihamaat peittyivät lumeen, ja talotkin näyttävät erilaisilta. Samat tutut talot, toisenlainen tilanne. Eri näkökulma ennaltaan tuttuun.  

Eri kannalta katson nyt myös tätä Haagan Toimintatalon toimintaa. Isoa kuviota todellakin pyöritetään meidän kanssamme kaikkien hyväksi.  

Mutta mitä tapahtuu, kun juuri mitään ei tapahdu? Kun talon kävijät sinnittelevät jossain muualla odottaen päivää parempaa, jolloin olisi taas talon ovet auki.  

Olemme tämän korona- ajan sanelemissa rajoissa kehitelleet kaikenlaista toisenlaista tapaa tehdä työtä. On tavattu ihmisiä ulkona, on satsattu tietoliikenteeseen. Vähä vähältä löydämme uusia tapoja kohdata poikkeusajan haasteet ja erilaisen, hyvän elämän. Yhdessä siitä hyvä tulee! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.