Joulupuuro, jossa kanelia
Traditional Swedish rice pudding with ground cinnamon flat lay from above perspective. There is a small bowl with cinnamon and sugar on a wooden chopping board next to the food.
| |

Joulupuuroa ympäri vuoden!

Onko muita riisipuuron ystäviä? Itse teen sitä ympäri vuoden. Olen taitava polttamaan riisipuuron kattilassa pohjaan, joten teen riisipuuron aina uunissa, se on helppo!

Tarvitset uunivuoan, litran maitoa, 2dl puuroriisiä, 0,5-1 tl suolaa, sekä voita, margariinia tai rypsiöljyä vuoan voiteluun.

  1. Voitele uunivuoka ja mittaa ainekset suoraan vuokaan.
  2. Kypsennä puuroa uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
  3. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  4. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Riisipuuron voi tehdä myös vegaanisena. Riisimaito toimii siinä mielestäni hyvin, mutta muitakin voi kokeilla.

Sitten vain nautiskelemaan!

Tarkasta reseptistä huolimatta tässä vielä viime jouluna kirjoittamani ylistysruno joulupuurolle:

Hiiteen reseptit!
Täysmaito ja kerma 
oih,
mantelista onnea. 
Kanelia, sokeria… Kourallinen manteleita!
Kaikille iloa.

Sanna-Mari Ikävalko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *