Me.niemikoti.fi on viestintäkanava Niemikotisäätiön palvelujen käyttäjille. Me-sivuston toimittajatiimiin kuuluu kokemusasiantuntijoita, palveluja käyttäviä ja säätiön henkilökuntaa, mm.: Heikki Krook, Katja Lampela, Satu Mäkinen, Sanna Nevalainen, Otso Pohto, Elina Salo, Päivi Savolainen ja Pasi Tuominiemi

Kerromme täällä tapahtumista, uutisista, kursseista ja koulutuksista. Voit myös itse lähettää tiedon tapahtumasta, uutisen tai vaikkapa ajatuksesi, mietelauseen tai runon lukijapalstallemme. Julkaisemme kirjoitukset moderoinnin jälkeen.

Tapahtumakalenteri

Kalenteri / Tapahtumat

ma ma

ti ti

ke ke

to to

pe pe

la la

su su

1 tapahtuma,

Recurring

Niilon chat-kahvila

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

1 tapahtuma,

Recurring

Kokemusasiantuntijuuden haasteet ja ratkaisut -työpaja

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

1 tapahtuma,

Recurring

Kokemusasiantuntijuuden haasteet ja ratkaisut -työpaja

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

0 tapahtumat,

Rocky road toffeejälkiruoka

Jäikö jouluruokia yli, eikä enää sellaisenaan maistu?

Kyselin 40-luvulla syntyneeltä äidiltäni reseptivinkkejä jouluruokien jämien hyödyntämiseen. Ehdoton suosikki ja vakiintunut tapa hänellä on ollut hernekeitto, jos kinkkua tai kalkkunaa on jäänyt yli. Niitä pilkottuna valmishernarin sekaan, tai tee keitto itse liottamalla kuivattuja herneitä yön yli ja keitä muutama tunti. Laatikot säilyvät onneksi hyvin, mutta niitä voi käyttää mm. sosekeittoihin ja rieskoihin. Riisipuuroa voi myös hyödyntää leipiin, mutta yksi jälkkärivinkki oli ylioppilaat:

  1. Laita kippojen pohjalle rusinoita
  2. kaada päälle riisipuuroa ja laita kipot jääkaappiin asettumaan, lautaset kansina
  3. Kumoa kipot lautasille niin, että rusinat jäävät riisipuuron päälle
  4. nauti sellaisenaan tai hillon kanssa

Jäljelle jääneiden konvehtien hyödyntämiseen äidillä ei ollut vinkkejä, suositteli syömään ne ajoissa. Niitä voisi kuitenkin laittaa vaikka muffinssien sydämiksi tai keksitaikinaan. Marmeladit sopisivat ehkä rocky road -leivonnaisiin! Sitten vaan herkuttelua jatkamaan. Lähetelkää vinkkejä, jos on jakaa!

6 ajatusta aiheesta “Jäikö jouluruokia yli, eikä enää sellaisenaan maistu?”

  1. Katja Lampela

    Konvehtien ajoissa syöminen on kyllä paras vinkki ikinä! <3
    Rocky road -leivonnaisia olisi kiva joskus kokeilla tehdä. Niihin nähtävästi voi laittaa melkein mitä vaan. Olisi kiva kuulla hyviä rocky road -ohjeita.

  2. Päivi Lohilahti

    Itse olen tehnyt kinkkukiusausta , yli jääneestä kinkusta, valmista peruna-sipulisekoitusta, ja päälle kermaa. Maun mukaan mausteita.
    Saman voi tehdä myös jäljelle jääneestä graavilohesta, eri mausteilla vaan .

  3. Täällä taloudessa ei tainnu jäädä ylimääräsiä konvehteja 😀 mutta hyvä postaus! En ollu aatellukkaa että porkkanalaatikosta vois tehä rieskoja 😋😋

  4. Pasi Tuominiemi

    Hauskoja ja kekseliäitä ideoita. Kiitos Sanna! Ite aattelen jouluruuista ja niiden raaka-aineista että kannattaa jatkaa sesonkia. Lanttu, punajuuri ja muutkin juurekset, vaikka nauris tai palstermakka, on ihan suotta jääneet perunan jyräämiksi artikkeleiksi. 🙂 Esim. maukkaita uunikasviksia voi varioiden tehdä vähintään kymmenestä-viidestätoista eri raaka-aineesta. Luettelenko? Selleri, sipuli, kesäkurpitsa, myskikurpitsa, bataatti… 🙂 Kokkaamisen iloja kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös