Pimeä metsä, jossa valo valaisee vahvasti yhtä kohtaa
|

Hyvän valitseminen

Oli Kulkuri paennut Säihkymetsään, kun hänet oli hakattu ja ryöstetty, missä hän ei ole uskaltanut koskaan käydä. Metsästä hän tiesi sen verran, että siitä puhutaan hyvän ja pahan tiedon metsänä, jossa jompikumpi puoli voittaa. Ei mennyt kauaa, kun Kulkuri sai seuraa kauniista nuoresta naisesta, joka sanoi Kulkurille: ”Voit tulla vähäksi aikaa luokseni, sillä sinut on ilmeisesti hakattu ja ryöstetty.” 

Kulkuri vastasi: ”Minut tosiaan ryöstettiin ja hakattiin, eikä minulla ole enää omaisuutta, kuin vaatteet, mitä minulla on päällä. Mutta en minä taida olla niin vahva, että uskaltaisin Säihkymetsän asukkaan apuun turvautua.”

Ja nuori nainen sanoi: ”Minä olen hyvän puolen edustaja, eikä se elämä nyt niin vaikeaa ole, etteikö luonani pärjää, eikä sinulla ole enää vaatteita tai rahaakaan. Sinut kyllä tunnetaan Säihkymetsässä. Tule vaan luokseni, vaikka vaan vähäksi aikaa.”

Kulkuri vastasi: ”Voin kai vähäksi aikaa tulla luoksesi.”

Ja niin he lähtivät yhdessä nuoren naisen talolle, minne ei ollut pitkä matka. Talo oli vanha, mutta kaunis. He menivät taloon sisälle, missä nuori nainen pyysi istumaan pöydän ääreen ja sanoi: ”Odota vähän aikaa, niin saat ruokaa ja juomaa.” Ja kun Kulkuri oli saanut pöytään ruokaa ja juomaa, niin ulkoa kuului kamalaa naurua. 

Nuori nainen sanoi: ”Ei mitään hätää, joku metsämme pahoista noidista lentelee vain talon ympäri jonkun kerran ja kutsuu sinua pahojen tietojen pariin. Äläkä hätäile. Hän ei saa lakien mukaan tulla sisälle talooni.” 

Kulkuri kysyi nuorelta naiselta: ”Oletko sinä hyvä noita?” Nuori nainen vastasi: ” Olen tosiaan valkoinen noita ja usko minua, täällä sinulla ei ole mitään hätää.” 

Ja silloin ulkoa kuuluu noidan puhetta, mitä he rupesivat kuuntelemaan ja paha noita sanoi Kulkurille: ”Liity vain meihin, sillä tiedäthän, että maailmassa on paha voitolla ja saat pahalta puolet maallista mammonaa.” Ja Kulkuri vastasi: ”Kiitos vain tarjouksesta, mutta minua vetää ennemmin hyvä puoleensa.” Ja paha noita sanoi: ” Mieti kuitenkin tarkkaan mitä teet.” ja lensi pois. 

Nuori nainen sanoi: ”EI mitään hätää, valo kyllä vielä voittaa maailmassa.” Ja Kulkuri sanoi valkoiselle noidalle: ”Minulla on kyllä sama näkemys aiheeseen.” Valkoinen noita sanoi Kulkurille: ”Voit jäädä kyllä pidemmäksi aikaakin, jos sinusta siltä tuntuu.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *