Joulupuuroa ympäri vuoden!
Onko muita riisipuuron ystäviä? Itse teen sitä ympäri vuoden. Olen taitava polttamaan riisipuuron kattilassa pohjaan, joten teen riisipuuron aina uunissa, se on helppo!
Tarvitset uunivuoan, litran maitoa, 2dl puuroriisiä, 0,5-1 tl suolaa, sekä voita, margariinia tai rypsiöljyä vuoan voiteluun.
- Voitele uunivuoka ja mittaa ainekset suoraan vuokaan.
- Kypsennä puuroa uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
- Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Riisipuuron voi tehdä myös vegaanisena. Riisimaito toimii siinä mielestäni hyvin, mutta muitakin voi kokeilla.
Sitten vain nautiskelemaan!
Tarkasta reseptistä huolimatta tässä vielä viime jouluna kirjoittamani ylistysruno joulupuurolle:
Hiiteen reseptit!
Täysmaito ja kerma
oih,
mantelista onnea.
Kanelia, sokeria… Kourallinen manteleita!
Kaikille iloa.
Sanna-Mari Ikävalko